Džon Bosnić – Donald Tramp je apsolutni favorit na izborima za predsednika SAD

0
328

Novinar Džon Bosnić smatra da je Donald Tramp apsolutni favorit na predstojećim izborima za predsednika SAD, što zbog svoje popularnosti među republikanskim biračkim telom, što zbog nedostatka konkurencije iz tabora Demokratske stranke.

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ne poriče želju da se vrati u Belu kuću, kao ni nameru da se kandiduje na izborima 2024. godine. Tramp je naglasio da je jedini razlog koji bi ga mogao odvratiti od kandidature u predsedničkoj trci “loš poziv doktora ili nešto slično tome“. Kakve šanse Tramp ima na narednim predsedničkim izborima u Americi i kako bi mogao još da popravi svoj rejting pitali smo novinara Džona Bosnića.

Prema mišljenju političkih analitičara šanse da se Tramp vrati u Belu kuću zavise od tri faktora. Prvi je Trampova lična želja da se vrati na tu poziciju. Drugi faktor je vezan za odsustvo bilo kakve ozbiljne konkurencije među liderima republikanaca koji teže kandidaturi za izbore 2024. zbog Trampove ogromne popularnosti među republikanskim biračkim telom. Treći i poslednji faktor koji bi mogao navesti Trampa na povratak odnosi se na uočljiv pad popularnosti predsednika Bajdena, te činjenicu da je procenat zadovoljstva njegovom politikom manji od 40 posto, što je jako loš procenat za predsednika tokom njegove prve godine u Beloj kući. S druge strane, Demokratska stranka nema nijednog kandidata visokog kalibra koji bi mogao parirati Trampu.

Iako je na poslednjim predsedničkim izborima više od 81 milion ljudi glasalo za Bajdena, u odnosu na više od 74 miliona koji su glasali za Trampa, on nikada nije priznao svoj poraz, a njegov izlazak iz Bele kuće nije doveo do nestanka ideološke struje kojoj je pripadao i na kojoj je temeljio svoje delovanje tokom četiri godine na funkciji predsednika države. Jedan od najvažnijih koraka koje će Tramp preduzeti u narednih nekoliko nedelja, kako bi potvrdio svoju dominaciju u republikanskom taboru čekajući na izbore 2024. godine će biti aktiviranje aplikacije unutar privatne društvene mreže koju je pokrenuo kako bi prevazišao zabranu svojih naloga na Twitteru, Facebooku i YouTubeu, koja je na snazi od januara 2020. Novinar Džon Bosnić je mišljenja da je Donald Tramp apsolutni faforit ako se kandiduje za predsednika SAD na predstojećim izborima, što zbog svoje popularnosti među biračkim telom, što zbog nedostatka konkurencije iz tabora Demokratske stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here