Raspisan konkurs za dodelu sredstava za organizovanje Miholjskih susreta sela

0
92

Ministarstvo za brigu o selu je zvanično raspisalo još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, i to za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“. Konkurs traje do 29. aprila 2022. godine.

 Za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ u budžetu Republike Srbije opredeljeno je ukupno 43 miliona dinara, a maksimalan iznos koji se odobrava po jednoj prijavi iznosi 500 hiljada dinara.  U 2021. godini za ovaj program izdvojeno je 30,5 miliona dinara i 68 jedinica lokalnih samouprava dobile su sredstva za održavanje ove manifestacije u svojim selima. Čak 961 selo se takmičilo i družilo u najrazličitijim disciplinama, a o tome koliko je ova manifestacija naišla na izuzetno pozitivan prijem svedoči broj od oko 100.000 učesnika i posetilaca. Uloga Ministarstva za brigu o selu i ministra Milana Krkobabića je od ključne važnosti za razvoj kulturno umetničkog života u selima.,Ova inicijativa je sjajna. To je potrebno i mladima i starima. Starima da se podsete nekih vremena kada su oni bili aktivni i kada je bilo više ljudi na selu. A mladima da im se prenese tradicija i zanati. Poenta manifestacije je da selo oživi. To je cilj, i ako ova manifestacija postane tradicionalna – da svake godine neko drugo selo bude domaćin i da svi gostuju kod njega to će biti veliki useh.

Jednodnevna ili višednevna manifestacija može se održati u svim naseljenim mestima – selima na teritoriji Republike Srbije (izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja). Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije, koje same osmišljavaju program trajanje i mesto održavanja za manifestaciju „Miholjski susreti sela“, Predviđeno je da se manifestacije održavaju od 28. juna do 1. decembra 2022. godine.

Konkurs traje do 29. aprila 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here