Vladan Glišić – SNS pomaže uskom centru moći da ostane bogat dok građani vraćaju kredite države

0
220

Komentarišući zaduživanje Srbije član Predsedništva Narodne mreže i bivši narodni poslanik Vladan Glišić je rekao da vlast pomaže bogatom uskom centru moći da ostane bogat dok građani vraćaju državne kredite od kojih imaju sasvim malu korist.

Bivši samostalni poslanik i član Predsedništva Narodne mreže Vladan Glišić izjavio je svojevremeno u skupštini da su ekonomski pokazatelji u zemlji dobri ali da Srbija nije mnogo odmakla s obzirom na to koliko se zadužila. On je uporedio pokazatelje sa 2008. godinom, kada je na vlasti bio Vojislav Koštunica, kojeg su, kako kaže, „tada podržali i on i prisutni ministar Branislav Nedimović”.„Prosečna plata bila je 410, a sada 550 evra, minimalna zarada 2008. godine bila je 210 evra, sada je 290, penzije su bile 237, a danas su 246 evra. Međutim, javni dug 2008. godine iznosio je 8,8 milijardi, a danas je dug Srbije 29,6 milijardi evra”, rekao je Glišić. Šta misli zbog čega Srbija nije daleko odmakla i pored velikog zaduživanja pitali smo Vladana Glišića.

Komentarišući Glišićevu izjavu u skupštini povodom zaduživanja Srbije poslanica SNS-a Aleksandra Tomić odgovorila je da se zemlja zadužuje na osnovu finansijske moći i da je Srbija danas zadužena 53 posto BDP-a. Ona je dodala da su predstavnici vlasti iz 2012. godine “lagali o nivou zaduženosti”. Ministar Nedimović je, povodom iste teme, rekao da je Glišić pročitao stare podatke i da je prosečna zarada u Srbiji danas više 610 evra, dok je javni dug oko 53,8 procenata BDP, što je ispod nivoa “Mastrihta.

Bivši narodni poslanik i član Predsedništva Narodne mrže, Vladan Glišić, problem vidi u prekomernom zaduživanju, nenamenskom trošenju novca od kredita i lošoj ekonomskoj politici Srpske napredne stranke. On je rekao da ova stranka pomaže uskom centru moći koji je bogat da postane još bogatiji dok narod vraća kredite, a od njih ima sasvim malu korist.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here