„Miholjski susreti sela“

0
26

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je potpisao ugovore o dodeli bespovratnih sredstava sa predstavnicima lokalnih samouprava, koje su dobile sredstva za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

U Palati Srbija, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je potpisao ugovore o dodeli bespovratnih sredstava sa predstavnicima 87 jedinica lokalnih samouprava, koje su dobile sredstva po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“. Prošle godine je po istoimenom konkursu sredstva za ove namene dobilo 68 jedinica lokalnih samouprava, koje su tokom jeseni 2021. godine organizovale ovu manifestaciju u svojim selima. Čak 961 selo se takmičilo i družilo u najrazličitijim disciplinama, a 100.000 učesnika i posetilaca ove manifestacije podržalo je negovanje kulture i tradicije, doprinelo obogaćenju društvenog i sportskog života u selima širom Srbije. Ove godine planirano je učešće 1.289 sela i 150.000 učesnika i posetilaca.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik komisije za dodelu sredstava Ljubivoje Ršumović.

Program je definisala vlada Srbije u sklopu svoje ukupne politike brige o selu i dodelila 41 milion dinara. Podnosioci prijave su jedinice lokalne samouprave, koje same osmišljavaju program manifestacije.

Posetioci Miholjskih susreta sela će moći da vide nadmetanja u veštinama i disciplinama, kulturne sadržaje, literalne sastave, takmičenja u kulinarskim veštinama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here