Željko Pantić o lečenju dece – Stanje je bolesno

0
129

Kada je reč o lečenju dece od retkih bolesti – stanje je bolesno, rekao je novinar Željko Pantić.

Fondacija Isaija koja je osnovana u spomen na sina novinara Željka Pantića nema SMS sistem za prikupljanje donacija zbog nemoralno velikih provizija koje naplaćuju mobilni provajderi na praktično sve SMS poruke namenjene lečenju dece u Srbiji. Kolike su te provizije ali i kakvo je stanje u Srbiji kada je reč o lečenju dece od retkih bolesti?

Novinar Željko Pantić je nakon što mu je preminuo sin Isaija doneo odluku da osnuje fondaciju koja će pružati podršku roditeljima i deci oboleloj od retkih bolesti. Fondacija, koja nosi ime po Željkovom sinu, Isaiji Pantiću, predstavljena je na konferenciji za medije na kojoj su, pored Željka Pantića, kao osnivača Fondacije, bili prisutni i Milorad Vučelić, predsednik FK “Partizan” i Vladimir Stojković, kapiten “Partizana”. Najvažniji cilj Fondacije “Isaija” je da omogući oboleloj deci da im se uz pravilno uspostavljenu dijagnozu odredi odgovarajuća terapija, koja neće imati štetnih efekata.

Drugi element podrške obolelima je saradnja sa farmaceutskim kompanijama u cilju obezbeđivanja inovativnih lekova, ali i podrške u procesu aplikacije za učešće u kliničkim studijama za nove lekove, posebno ako se kroz dijagnostiku ustanovi da je u pitanju retka bolest za koju nema konvencionalne terapije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here