Organizatori protesta „Zrenjanin protiv nasilja“ održali su konferenciju za medije ispred zgrade Skupštine grada Zrenjanina na kojoj je bilo reči o detaljima blokade puta Zrenjanin-Beograd kod kineske fabrike Linglong, koja je zakazana za subotu u 18 časova.

Organizatori protesta ,,Zrenjanin protiv nasilja’’ najavili su danas blokadu puta Zrenjanin-Beograd kod kineske fabrike guma Linglong koja je zakazana za subotu u 18h. Kako je istaknuto, pomenuta kompanija je postala sinonim za nasilje, a posebno je ovom prilikom naglašeno nasilje nad radnicima kao i nehumani uslovi rada. Zrenjanin se odlično pokazao u ovim protestima jer su ljudi uprkos svim vremenskim neprilikama izlazili na ulice, istakao je osnivač pokreta Novi optimizam Branislav Grubački Guta. Jedan od zahteva je i ukidanje rijaliti programa, a pojavila se vest da je Željko Mitrović najavio Zadrugu 7 pod nazivom Elita. Guta je to prokomentarisao na sledeći način:

Organizatori pozivaju građane da dođu u što većem broju u subotu, u 18h kod fabrike guma Linglong kako bi još jednom poslali jasnu poruku stop nasilju i tenzijama kojima smo svakodnevno izloženi.