Nemačka kompanija „Hansgrohe” otvorila fabriku u Valjevu

0
70

Nemačka kompanija „Hansgroe” otvorila je danas u Valjevu fabriku sanitarne opreme, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je to velika stvar za taj grad i našu zemlju, kao i da će „Hansgroe” od kraja sledeće godine zaposliti 300 radnika i posle do 1.000.

Vučić je tokom obilaska fabrike, zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom finansija Sinišom Malim, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem i ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Tomislavom Momirovićem, istakao da je investicija u novu fabriku vredna 85 miliona evra. Ovo je velika stvar za Valjevo i za rast BDP Srbije, ukazao je on i podsetio na to da su razgovori sa kompanijom „Hansgrohe” započeti pre dve godine, a da je izgradnja fabrike završena za svega 13 meseci.

Najkasnije do marta biće urađena brza saobraćajnica od Lajkovca do Valjeva, gasovod će doći do ovog grada do 15. oktobra, a nakon završetka bolnice, čija je vrednost 90 miliona evra, i hale od 15 do 20 miliona evra, ovo će biti novi grad, ocenio je predsednik.

Proizvodi ove kompanije se mogu naći u brojnim hotelima sa pet zvezdica i butik hotelima, privatnim vilama i korporativnim predstavništvima širom sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here