Poslanici nastavili rad, na početku pitanja

0
42

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad, a na početku sednice iskoristili su pravo da od nadležnih zatraže obaveštenja ili objašnjenja.

Sednica je počela postavljanjem pitanja pa je tako predsednik poslaničke grupe Ujedinjeni Marinika Tepić upitala predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić kakav je “javni interes i interes za javno informisanje” da se novcem građana iz opštinskih i gradskih budžeta finansiraju tabloidi bliski vlasti koji šire mržnju i nasilje.

Poslanik grupe Moramo – Zajedno Đorđe Miketić je ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću postavio pitanje kada će “kumić” šefa države Aleksandra Vučića Uroš Panić, koji je divljao kolima i vređao beogradsku policiju, biti uhapšen zbog nasilničke vožnje. Član parlamenta iz Socijalističke partije Srbije Vesna Ivković pitala je da li Ministarstvo zdravlja planira osnivanje i izgradnju Zavoda za javno zdravlje u Smederevu.

Poslanici su nakon pitanja nastavili raspravu o zahtevu za smenu ministra Gašića, a prošlog četvrtka pred kraj rada, parlamentarci su u dnevni red po hitnom postupku uvrstili i predlog za smenu ministra privrede Radeta Baste. Tekuća sednica počela je 30. maja, a do sada su poslanici razmatrali Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima.

Razmatran je i predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava početkom maja u osnovnoj školi u Beogradu i u okolini Mladenovca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here