Konferencija „Stop zapadnim pritiscima: U odbranu Republike Srpske“

0
46

U organizaciji Srpskog pokreta Dveri, Srpske stranke Zavetnici i Pokreta za odbranu KiM, danas je u Medija centru održana konferencija za medije na temu „Stop zapadnim pritiscima: U odbranu Republike Srpske“.

Predstavnici opozicije pozvali su danas u Beogradu na „veliko, nacionalno okupljanje i jedinstvo sa obe strane Drine za odbranu i zaštitu Republike Srpske, bez obzira na naše ideološke, političke razlike, ili podelu na vlast i opoziciju. Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je naglasio da su Sarajevo i Priština one strane koji urušavaju međunarodne sporazume i pravo. Ne može se funkcionisati po duplim standarima, pa ako se poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i Bosne i Hercegovine, mora se poštovati i integritet Srbije, rekao je Obradović.

Miloš Ković ispred Pokreta za odbranu Kosova i Metohije istakao je da je svakome jasno da se Priština brani u Banjaluci i Banjaluka u Prištini.

Pozivamo političke činioce, državno rukovodstvo Srbije da pokažu da je Beograd uz Banjaluku, rekao je član predsedništva Zavetnika Danijel Igrec koji dodaje da srpski narod ima dva svetionika – RS i Kosovo i Metohiju.

Na konferenciji su govorili još i profesor doktor Časlav Koprivica iz Pokreta za odbranu KiM, general Mitar Kovač i Aleksandar Pavić – politički analitičar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here