Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa državnim sekretarom za spoljne poslove, međunarodnu ekonomsku saradnju i telekomunikacije Republike San Marino Lukom Bekarijem.

Premijerka Brnabić je izrazila zahvalnost državnom sekretaru za spoljne poslove, međunarodnu ekonomsku saradnju i telekomunikacije Republike San Marino Bekariju na podršci našoj kadidaturi za domaćina izložbe EXPO 2027 i dodala da pozdravlja buduće učešće San Marina na ovoj izložbi, koja je važna ne samo za Srbiju, već i za čitav region. Ona je istakla zainteresovanost Srbije za intenziviranje dijaloga, naglasivši da postoji veliki kapacitet za razvoj odnosa dveju država, posebno u oblastima turizma, ekonomije, kulture i obrazovanja.

U godini obeležavanja 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i San Marina, Bekari je poručio da je San Marino zemlja sa kojom Srbija ima potencijala za sve vrste saradnje, naglasivši da se u narednom periodu treba posvetiti povezivanju dveju biznis zajednica.