Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka

0
13

Svi zainteresovani mladići i devojke koji žele da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem mogu da podnesu svoje prijave u centrima Ministarstva odbrane i već u septembru ove godine dobiju priliku da stanu u stroj Vojske Srbije. Takođe, u toku je i prijava za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Svi prijavljeni kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem imaće priliku da provere svoje sposobnosti, prođu dinamičnu vojnu obuku i ujedno pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji. Dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije. Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem. Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.

Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2023. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sajtu Ministarstva odbrane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here