Apel vozačima traktora da se pridržavaju saobraćajnih propisa

0
16

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije, s obzirom na to da se najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali vozači traktora događa u vreme kada su u toku poljoprivredni radovi, apeluje na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život.

Uprava saobraćajne policije ističe da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici, a na šumskim putevima i njivama poginulo je devet osoba. MUP poziva vozače ovih vozila da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato, i da se uključuju kada se uvere da je to bezbedno.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na njih da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću. Traktorom je, kako se ističe u saopštenju, zabranjeno vući više od dva priključna vozila, pri čemu u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here