Dalje svestrano unapređenje saradnje Srbije i Japana

0
40

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novoimenovanog ambasadora Japana u našoj zemlji Akiru Imamuru, izrazivši tom prilikom zadovoljstvo povodom veoma dobrih bilateralnih odnosa i uzlaznog trenda u saradnji dveju zemalja.

Dačić je iskazao uverenje da će novoimenovani ambasador nastaviti sa intenzivnim aktivnostima u cilju daljeg svestranog unapređenja saradnje Srbije i Japana, u čemu je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije spremno da mu pruži svu pomoć i podršku. Uz zadovoljstvo povodom izuzetno duge tradicije saradnje između naše dve zemlje, koje su u 2022. godini obeležile 140. godišnjicu prijateljstva, zajednički je ocenjeno da su savremeni bilateralni odnosi Srbije i Japana u stalnom usponu, kao i da ih povezuje zajednički interes za dalje jačanje sveobuhvatne saradnje uz sadržajne i intenzivne međusobne kontakte na bilateralnom i multilateralnom planu.

Dačić i Imamura su podvukli interes za dalje povezivanje privreda dveju zemalja, uz jačanje ekonomske, kao i drugih oblika saradnje, a poseban naglasak stavljen je na povećanje japanskih investicija u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here