Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas rekonstruisanu Kliniku za kardiohirurgiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici i završne radove na izgradnji objekta Kamenica 3, čiji će jedan po jedan deo, kako je najavio, u narednih nekoliko nedelja biti stavljan u funkciju.

Potpuno je rekonstruisana Klinika za kardiohirurgiju sa 80 postelja, uz dodatnih šest kreveta u Jedinici intenzivne nege, u kojoj se od pre nekoliko dana već smeštaju pacijenti nakon operacija, a ukupna vrednost radova na adaptaciji i opremanju te celine je 550 miliona dinara. Mirović je najavio da će u naredne dve godine biti završeno i spoljno uređenje kompleksa što znači da će svi objekti koji su izgrađeni krajem šezdesetih godina biti rekonstruisani.

Prilikom današnjeg obilaska instituta, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić i direktor Insituta za plućne bolesti Vojvodine prof. dr Ilija Andrijević potpisali su ugovor o rekonstrukciji dela Klinike za alergologiju i opstruktivne bolesti pluća, kojim se, u cilju poboljšanja uslova rada, predviđa izmeštanje postojećih i formiranje novih funkcionalnih celina sa neophodnim radovima na objektu i postojećim instalacijama.