Zrenjanin protiv nasilja – Fantomski birači neće proći na lokalnim izborima

0
40

Predstavnici koalicije Zrenjanin protiv nasilja još jednom su danas podsetili na fantomske birače koji su se pojavili na izborima 17. decembra. Poručuju da su spremni da zajedno sa građanima na junskim izborima spreče krađu glasova ili da krivce uhvate na delu.

Predstavnici koalicije Zrenjanin protiv nasilja podneli su posle decembarskih izbora krivičnu prijavu protiv nepoznatih učinilaca koji su sproveli prijavu boravišta za 81 nepoznato lice i omogućili njihovo upisivanje u birački spisak u Zrenjaninu. Ni posle 4 meseca po toj krivičnoj prijavi nije postupljeno. Iste malverzacija Alisa Kockar očekuje i na predstojećim lokalnim izborima, ali poručuje građanima da je opozicija na to spremna da odreaguje.

Kuća ispred koje se okupila zrenjaninska opozicija prebivalište je nekoliko fantomskih birača, rekla je Nataša Velemir iz Narodnog pokreta Srbije ukazavši na još nekoliko takvih adresa. Od sledećih izbora očekuje krađu, pritiske i podmićivanje birača.

Opozicija, poučena iskustvom sa decembarskih izbora junske dočekuje spremna. Vojnović je istakao važnost komunikacije sa biračima.

Opozicija je utvrdila da na jednoj od spornih adresa u ulici Laze Kostića niko ne živi, dok vlasnica drugog spornog objekta tvrdi da nije dala saglasnost da neko bude prijavljen na njenoj adresi. Sem toga, predstavnici Zrenjanina protiv nasilja došli su i do saznanja da su čitave porodice prijavile prebivalište u Zrenjaninu, ali ne na istim adresama što dovodi do sumnje da su prebivališta promenjena radi glasanja na izborima održanim u decembru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here