Belo Blato – Mladi zasadili 200 sadnica topole

0
219

Mladi iz Belog Blata su proteklog vikenda na obodu sela zasadili 200 sadnica topole. Njihova želja je bila da se upotpuni seoski zeleni fond i da se spreči devastacija takozvanog ničijeg prostora.

Mladi su bili oduvek nosioci realnog društvenog progresa. To su dokazali bezbroj puta i ta sentenca, “da na mladima svet ostaje”, nije samo puka izreka. Naravno da se mladi u svojim aktivnostima moraju oslanjati i na iskusne snage, u slučaju Belog Blata na jedinicu lokalne samouprave, na mesnu zajednicu. I to je dobra interakcija kada se interesi obeju strana poklapaju za dobrobit zajednice. A potrebe su zaista raznolike i veoma sadržajne.

Ovog puta je akcenat stavljen na ekološku održivost, tačnije na ozelenjavanje oboda sela i sprečavanje devastacije tzv. ”ničijeg prostora”. Zahvaljujući donaciji Šumskog gazdinstva “Banat”, prošlog vikenda je zasađeno  200 sadnica topole. Ideja je pokrenuta od strane nekoliko mladih aktivista iz Belog Blata i tu njihovu zamisao podržala je i Mesna zajednica. Želja mladih je bila da se upotpuni seoski zeleni fond ali i da se spreči širenje deponije prema urbanom delu sela i mesnom groblju. Na taj način se, pored estetsko-vizuelnog momenta koji je itekako bitan u segmentu ruralnog turizma, povećavaju i ukupni ekološki kapaciteti Belog Blata, a to će svakako, pored već učinjenih napora u protelkih desetak godina, povećati šansu da se Belo Blato učvrsti na mapi potencijalnih i poželjnih seoskih destinacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here