Nemanja Šarović – Ozbiljnog kriminala i korupcije ne bi bilo bez dopuštenja vlasti

0
85

Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ rekao je da se za obračun sa organizovanim kriminalom u Srbiji, osim svaljivanja krivice na pojedince, mora preispitati ceo sistem, kao i sam predsednik koji je na vrhu tog sistema i odlučuje o svemu.

Sedam godina vlast govori o pljački u Srbiji, a da ništa konkretno nije preduzela da tu pljačku spreči, reči su Nemanje Šarovića za skupštinskom govornicom još 2019.godine. Predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović, optužio je aktuelnu vlast da je saučesnik u toj pljački, jer je na njoj odgovornost što dozvoljava tu pljačku i ne hapsi lopove, iako režim ima instrumente i vlast na svim nivoima da to uradi. Da li je vlast krenula u konačni obračun sa organizovanim kriminalom upitali smo Nemanju Šarovića.

Javnost je podeljena oko viđenja iskrenosti najava državnog vrha da je otpočet obračun sa organizovanim kriminalom. Nakon hapšenja pripadnika grupe Veljka Belivuka i saslušanja Dijane Hrkalović, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšen je bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić. Portparolka Višeg javnog tužilaštva Ivana Rakočević potvrdila je da se osumnjičeni tereti da je izvršio krivično delo trgovina uticajem. Analizirajući ove korake u borbi protiv organizovanog kriminala, Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ je rekao da smo i u prošlosti više puta slušali najave da će se aktuelni režim obračunati sa kriminalcima, da su pojedinci privođeni i hapšeni, ali da su potom i puštani, a da im ništa od bespravno stečene imovine nije oduzeto, kao u slučaju Miroslava Miškovića i Kosmajca. Šarović je dodao i da je organizovani kriminal u vezi sa državnim vrhom, te bi trebalo otkriti umešanost čelnih ljudi države u delovanje kriminalnih grupa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here