Dragan Petrović – Hrvatska kao članica EU može da ucenjuje svoje susede

0
64

Hrvatska nije naklonjena srpskom faktoru u celini a jedino je moguć dogovor po pitanju trgovine sa njima a problem je i što se insistitra na evropskom putu koji je za nas utopija naglasio je naučni savetnik Dragan Petrović.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da hrvatsko rukovodstvo zvanično preti da će blokirati evropski put Srbije, posle izjave predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da će Zagreb koristiti pregovore Srbije za pristupanje EU da bi poslao poruku da neće tolerisati poteze poput optužnice za Petrovačku cestu koju je podigla Srbija. Da li do toga može doći pitali smo naučnog savetnika Dragana Petrovića.

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je juče da Hrvatska odbacije optužnicu za Petrovačku cestu koju je Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije pokrenulo protiv četvorice hrvatskih oficira, uz ocenu da je „političke prirode“. Brnabić je navela da se Srbija okrenula budućnosti i pozvala Jandrokovića da uradi isto.Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je prvu optužnicu za  zločine počinjene u vojno – policijskoj akciji “Oluja” 19. maja, 2022. godine. Prema optužnici, akcija “Oluja” u kojoj je ubijeno i nestalo više od 1.700 Srba, a proterano više od 250.000 Srba, navode se detalji odluke o akciji i njenom izvršenju za koje se ovom optužnicom terete četiri visoka oficira Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here