Nebojša Stefanović prisustvovao polaganju zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka

0
92

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu polaganju zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije “septembar 2022”.

Čestitajući položenu zakletvu, ministar Stefanović se zahvalio vojnicima što su u moru prohodnih i laganih puteva u današnje vreme, izabrali da prihvate izazov i stanu u stroj u kojem je pre njih stajao i čuveni Petar Bojović, čije ime leskovačka kasarna nosi. Izabrali ste, rekao je, da pokažete svoju ljubav za našu jedinu otadžbinu na delu – da dođete ovde i da služite Srbiji. On je  poručio da su oni danas istovremeno i oni u kojima se ogleda istorija našeg naroda, ali i budućnost naše zemlje.

 

Prema njegovim rečima, vojnici u današnjem stroju su potvrda da jačamo vojsku u pravom smeru, da investiramo u one vrednosti koje su važne mladim ljudima, ali i svima u Srbiji, a da naša vojska danas postaje najviše rangirana u našem regionu i da svakoga dana napreduje. On se zahvalio i mladim ljudima koji nameravaju da nastave da grade karijeru u vojsci, nakon odsluženja vojnog roka.

Danas su i u kasarnama u Somboru i Valjevu održane svečanosti na kojima su zakletvu položili vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“, ali i kadeti 147. klase Vojne akademije i 14. klase Medicinskog fakulteta VMA, učenici 50. klase Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“, slušaoci Kursa za rezervne oficire generacije „septembar 2022“ i lica rezervnog sastava starijih od 30 godina, koja nisu služila vojni rok sa oružjem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here