Vučić uručio Orbanu orden Republike Srbije

0
50

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i tom prilikom mu uručio Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Mađarske.  

Predsednik Vučić istakao je da mu je neizmerna čast i posebno zadovoljstvo što je danas bio u prilici da odlikuje predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana najvišim ordenom koji Republika Srbija ima i koji predsednik Republike Srbije svojim ukazom dodeljuje.

Rezultati dosadašnjih zajedničkih zalaganja su gotovo impresivni, ali nas istovremeno obavezuju da i u budućnosti negujemo i čuvamo srpsko-mađarsko prijateljstvo i da, kao i do sada, potpuno posvećeno radimo na jačanju strateških odnosa i svestrane saradnje naše dve zemlje“, rekao je predsednik.

Predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban poručio je da mu je čast što je odlikovan Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici.

“Retko se daje odlikovanje ljudima koji su još u službi i ja ovo ne shvatam kao da sam otpušten, već kao ohrabrenje, ali i shvatam da odlikovanje nisam dobio zbog onoga što sam do sada učinio, već zbog onoga što ću od sada činiti u interesu srpsko-mađarskog prijateljstva”, rekao je premijer Orban.

„Mađarska i Srbija imaju jedan zajednički posao i to ponekad zaboravljamo, ali nas istorija podseća na tu misuju da zajednički treba da odbranimo južna vrata Evrope. To je misija i odgovornost i Srbije i Mađarske. Nije slučajno da smo sinovi srpskih i mađarskih vitezova koji su izborili jednu od najvećih pobeda kod Beograda, zajednički braneći južna vrata Evrope. Istorija, geografija i viševekovno prijateljstvo nas obavezuju, a ja sam zahvalan i Vama i srpskom narodu što ste smatrali da sam dostojan da dobijem Orden Republike Srbije”, poručio je predsednik mađarske Vlade Viktor Orban.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here