Miroslav Vasin – Vučić je nekoliko puta imao priliku da menja medijsku sliku u Srbiji

0
150

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin je izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao već nekoliko puta priliku da menja medijsku sliku u Srbiji ali do danas on to nije učinio.

Predsednik Srbije je izjavio da Srbija nije dobila dobre ocene poslednjih godina od Reportera bez granica, kao i od  Fridom Hausa i da nije ponosan tom činjenicom. Međutim, on je izrazio uverenje da će se to promeniti i da će Srbija za godinu –dve i na tom planu ostvariti rezultate kao što je ostvarila na finansijskom i privrednom planu. Predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslava Vasina smo zamolili da prokomentariše ovakve najave predsednika Srbije.

Najnoviji godišnji izveštaju organizacije “Fridom Haus” o slobodama koji obuhvata sto devedeset pet zemalja, pokazao je da je Srbija nazadovala i iz grupe slobodnih zemalja prešla u grupu delimično slobodnih. Osim Srbije, u kategoriju zemalja koje su delimično slobodne, “pala” je i Crna Gora. Kada je reč o Srbiji, u izveštaju su navedene “izborne neregularnosti, konstantni pokušaji vlade i prorežimskih medija da putem kampanje ili zastrašivanja osujete rad nezavisnih novinara i konsolidacija izvršne vlasti u rukama predsednika Aleksandra Vučića, što prevazilazi njegova ustavna ovlašćenja”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here