Vladan Radovanović je dobitnik Nagrade za moderni umetnički senzibilitet za 2018.godinu

0
125

U Gradskoj narodnoj biblioteci Žarko Zrenjanin proglašen je 27.dobitnik ,,Nagrade za moderni umetnički senzibilitet’’ koju dodeljuje fond Todor Manojlović

Prestižna Nagrada za moderni umetnički senzibilitet profilisana je u jednu od vodećih nagrada u Srbiji. Reč je o priznanju koje se dodeljuje punih 28 godina od strane Fonda Todor Manojlović i GNB Žarko Zrenjanin. U prostorijama biblioteke organizovan je prigodan program na kojem je proglašen laureat. Prisutnima su se obratili predstavnici Upravnog odbora Fonda: književnici Nenad Šaponja i Petar Arbutina, profesor Gojko Tešić i upravitelj Fonda i direktor GNB Žarko Zrenjanin Milan Bjelogrlić. Ovogodišnjeg dobitnika proglasio je Nenad Šaponja. U pitanju je Vladan Radovanović, čovek koji je ostavio dubok trag u kulturi.

O liku i delu Vladana Radovanovića govorili su profesor Gojko Tešić i književnik i kritičar Petar Arbutina.

Direktor GNB Žarko Zrenjanin Milan Bjelogrlić objasnio je kako je tekao proces izbora i koliko je bilo teško odabrati dobitnika.

Dobitnik Nagrade za moderni umetnički senzibilitet Vladan Radovanović rođen je u Beogradu, 5.septembra 1932.godine. Diplomirao je kompoziciju na beogradskoj muzičkoj akademiji a učestvovao je i u osnivanju Elektronskog studija Radio Beograda kojim je rukovodio do 1999.godine. Uvršten je u leksikon Srbi koji su obeležili XX vek – pet storina ličnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here