Posle 15 godina ponovo je pokrenuta proizvodnja brenda Zrenjaninsko pivo

0
222

Posle 15 godina ponovo je pokrenuta proizvodnja brenda Zrenjaninsko pivo

Pored vraćanja Zrenjanincima njihovog omiljenog piva, ova saradnja ima za cilj i obnavljanje pivarske tradicije grada, tako što će dva dinara od svake prodate flaše novog piva biti izdvojena za izgradnju kraft pivare u Zrenjaninu. Kako bi novo pivo bilo potpuno u skladu sa ukusom onih kojima je prvenstveno namenjeno, svi zainteresovani imaće priliku da  glasaju za najbolji od tri ponuđena recepta piva i najlepši od tri dizajna etikete, a etiketa i recept sa najviše glasova građana Zrenjanina postaće novi zaštitni znak Zrenjaninskog piva.

Nema, verujem, ni jednog Zrenjaninca koji, na pomen našeg nekadašnjeg piva i pivare Lazara Dunđerskog, neće poželeti da bar deo te i takve tradicije bude prisutan u našem gradu i danas. Naše napore i inicijative da se tako nešto ostvari, prepoznali su u kompaniji Carlsberg i evo nas na zajedničkom projektu, koji danas predstavljamo i koji će, siguran sam, zaživeti na obostrano zadovoljstvo – izjavio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

U saradnji sa predstavnicima Grada Zrenjanina, realizovaćemo projekat koji će u budućnosti imati širi društveni značaj jer će Carlsberg Srbija od svake prodate boce izdvajati po dva dinara za podršku lokalnoj zajednici iz koje je brend potekao. Prikupljena sredstva od prodaje Zrenjaninskog piva biće uložena u izgradnju kraft pivare na teritoriji Zrenjanina. Čvrsto verujemo da će kroz svega par godina, ova mala pivara, pored proizvodnje i novih radnih mesta, podstaći i razvoj lokalnog turizma i ugostiteljstva – istakao je generalni direktor Carlsberg Srbije, Vladimir Vava.

Testiranje tri predložena recepta i izbore nove etikete Zrenjaninskog piva održaće se u periodu od 1. do 7. februara ispred Gradske kuće na Trgu slobode, a mogu učestvovati svi građani Zrenjanina stariji od 18 godina. Zrenjaninsko pivo prodavaće se u povratnoj boci od 0.5l

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here