Funkcioneri Srpske Radikalne Stranke posetili Ambasadu Venecuele

0
109

Nova grupa članova i funkcionera Srpske radikalne stranke, predvođena predsednikom stranke prof. dr Vojislavom Šešeljem, posetila je Ambasadu Venecuele u Beogradu kako bi potpisali otvoreno pismo u kome su narod Venecuele i prijatelji te države apelovali na građane Sjedinjenih Američkih Država da se usprotive eventualnoj vojnoj intervenciji.

Nova grupa članova i funkcionera Srpske radikalne stranke, predvođena predsednikom stranke prof. dr Vojislavom Šešeljem, posetila je Ambasadu Venecuele u Beogradu kako bi potpisali otvoreno pismo u kome su narod Venecuele i prijatelji te države apelovali na građane Sjedinjenih Američkih Država da se usprotive eventualnoj vojnoj intervenciji. Srpski radikali takođe su izrazili svoju solidarnost i podršku prijateljskom narodu Venecuele i predsedniku Nikolasu Maduru, koji se nalaze pod žestokim spoljnim pritiscima istih onih sila koje su 1999. godine varvarski bombardovale Srbiju.

U svom obraćanju dr Šešelj je istakao da je obaveza srpskog naroda, koji je preživeo američku agresiju, da bude na strani slabijeg i onoga ko je ispravan, a to je Venecuela i njen legitimno izabrani predsednik Maduro koji daje sve od sebe da zaštiti svoj narod.
Otpravnica poslova ambasade Venecuele Dia Nader de el Andari je rekla da i moralna podrška iz Srbije mnogo znači narodu te južnoameričke zemlje. Prijemu u ambasadi Venecuele prisustvovao je i ambasador Kube u Beogradu Gustavo Trista del Todo koji se takođe obratio prisutnima.

Ranije su svi poslanici Srpske radikalne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije pristupili poslaničkoj Grupi prijateljstva sa Venecuelom u znak podrške predsedniku te zemlje Nikolasu Maduru čiji legitimitet osporava venecuelanska opozicija uz podršku zapadnih zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here