U subotu je održan Memorijalni rvački turnir „Darko Nišavić“

0
341

U subotu, 1. juna, u hali sportova „Medison“ održan je Memorijalni turnir u rvanju „Darko Nišavić – Kup malih šampiona“ koji je okupio 210 rvača iz 14 zemalja. Najuspešnija je bila ekipa zrenjaninskog „Proletera“.

Memorijalni rvački turnir “Darko Nišavić . Kup malih šampiona”  ove godine, po ocenama prisutnih takmičara I trenera, okupio je veoma kvalitetne rvače, njih 210 iz 14 zemalja,  uzrasta do 9, 11, 13 i 15 godina. Turnir je održan u subotu, 1. Juna, u hali sportova “Medison”, a svečano ga je otvorio zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je rekao da rvanje u našem gradu ima dugu i veoma uspešnu tradiciju, mnogo šampiona i mnogo medalja na evropskim i svetskim prvenstvima, ali i da zrenjaninski “Proleter” u svojim redovima ima šampione koji su višegodišnji državni prvaci.

Trener RK “Proleter” Đorđe Miolski rekao je, pre početka turnira, da od svojih takmičara očekuje fer borbu i dobre rezultate.

Branko Đukić i Jovan Miolski prethodnog dana takmičili su se u prvom kolu Centralno-evropske lige, ali su i na turnir “Darko Nišavić” došli spremni za mečeve i medalje.

Za najboljeg rvača, kom je pripao pehar „Darko Nišavić“, proglašen je Aleksandru Solovej iz Moldavije. Najbolji strani takmičar je Levante Levaji iz Mađarske, a najbolji domaći rvač je Stevan Kojić iz Proletera. Za najboljeg sudiju proglašena je Vesni Piperski – Cucić, a ekipno prvo mesto osvojio je rvački klub “Proleter”, koji su osvojili 9 medalja na ovom turniru. Memorijalni turnir “Sarko Nišavić” bio je i priprema za rvače uzrasta do 15 godina koje idućeg vikenda očekuje državno prvenstvo dok reprezentativce istog uzrasta krajem juna očekuje Evropsko prvenstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here