Manifestacija Mala čitalačka značka

0
233

U Kulturnom centru Zrenjanina održan je svečani program i dodela nagrada učesnicima u kategoriji predškolaca koji su učestvovali u manifestaciji ,,Mala čitalačka značka’’.

Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin i Predškolska ustanova Zrenjanin organizovali su svečani program i dodelu nagrada učesnicima u kategoriji predškolaca koji su učestvovali u manifestaciji ,,Mala čitalačka značka’’. Učestvovala su deca iz 14 vrtića koja su imala zadatak da ilustruju ono što su samostalno ili uz pomoć odraslih pročitali. Nešto više o samoj manifestaciji rekla je Jelena Đorđević Perc, urednica kulturniih programa GNB Žarko Zrenjanin.

O saradnji sa GNB Žarko Zrenjanin govorila je Miroslava Ninković, stručni saradnik Predškolske ustanove. Ona je ovom prilikom pohvalila organizaciju Čitalačke značke i dodala je da upravo ova manifestacija kruniše saradnju sa bibliotekom ali i afirmiše čitanje.

U programu povodom završetka  manifestacije za predškolce učestvovala su deca i vaspitači iz vrtića Leptirić, Crvenkapa, Snežana i Bambi.

Dečje odeljenje biblioteke u saradnji sa Predškolskom ustanvovom Zrenjanin dugi niz godina praktikuje kolektivni besplatni upis svih predškolaca zrenjaninskih vrtića u biblioteku. Početkom svake školske godine, vaspitači sa predškolcima posećuju Dečje odeljenje biblioteke i deca dobijaju na poklon svoje prve članske kartice. Tokom godina deca dolaze sa vaspitačima i roditeljima na raznovrsne programe, imaju priliku da sami biraju knjige a koriste i knjige koje su deo bibliotečkog kutka svakog vrtića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here