Rukometni savez Srbije dodelio je lopte rukometnim kolektivima sa teritorije Srednjeg Banata

0
103

Rukometni savez Srbije dodelio je lopte rukometnim kolektivima sa teritorije Srednjeg Banata pre utakmice koju je selekcija naše zemlje odigrala protiv reprezentacije Poljske i savladala je rezultatom 33:19.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigrala je u petak 31.maja u Kristalnoj dvorani prvi kvalifikacioni meč za plasman na Svetsko prvenstvo protiv rerezentacije Poljske. Samoj utakmici prethodila je dodela lopti rukometnim kolektivima iz Srednjeg Banata. Dodela lopti je svojevrstan znak pažnje I pomoći u daljem razvoju I napretku rukometnih klubova našeg okruga, a iz Rukometnog saveza Srbije poručuju da se nadaju da će moći uskoro da pruže klubovima I druge vidove pomoći.

Svi predstavnici rukometnih klubova izrazili su zahvalnost Rukometnom savezu Srbije na dobijenim loptama  i istakli da je pomoć dobrodošla i da mnogo znači, pogotovo kada je u pitanju afirmacija ženskog rukometa.

Reprezentativke Srbije su pred 2000 gledalaca u Kristalnoj dvorani savladale Poljakinje u prvom kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo rezultatom 33:19. Najefikasnija bila je Stoiljković sa 7 postignutih golova, Liščević I Lavko postigle su po 6 golova, a Krpež-Šlezak 5. Revanš sa Poljakinjama naše rukometašice igraju 6. juna u Poljskoj, u Lubinu. Pobedom u ova dva meča naša reprezentacija izborila bi plasman na Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Japanu od 30. novembra do 15. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here