Žogarija Loptarija u Zrenjaninskoj gimnaziji

0
193

U Zrenjaninu je održana manifestacija Žogarija-Loptarija-Srbija na kojoj su se takmičila deca iz osnovnih škola sa teritorije našeg grada.

Osnovne škole sa teritorije grada Zrenjanina takmičile su se za ulazak u finale međunarodnog takmičenja „Žogarija – Lopatrija – Srbija“. Idejni tvorac i organizator manifestacije je Slovenačko udruženje „Media šport“. Cilj ove međunarodne sportsko rekreativne, zabavno-edukativne manifestacije, jeste jačanje fizičke aktivnosti kod dece mlađeg školskog uzrasta, razvoj motorike, као i razvijanje zajedništva i fer igre. Takmičenje je održano u sali za fizičko Zrenjaninske gimnazije gde se u ime lokalne samouprave prisutnima obratio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura koji je istakao da se jednom ovakvom manifestacijom šalje lepa slika iz našeg grada.

Govoreći o samoj manifestaciji, koordinator Žogarije za Srbiju Goran Delić istakao je da je prvo takmičenje održano u Raški a potom je govorio o periodu između takmičenja.

U Zrenjaninu su učestvovali učenici iz osnovnih škola iz Lukićeva, Perleza, Stajićeva i Zrenjanina. Pobednik takmičenja, ulazi u finale za Srbiju koje će biti održano septembra meseca na Kopaoniku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here