U Zrenjaninu je održano prvo kolo Centralno-evropske lige u rvanju

0
242

U hali sportova „Medison“ u petak, 32. maja, održano je prvo kolo Centralno-evropske lige u rvanju za takmičare uzrasta do 15 godina. Selekcija Vojvodine za koju je nastupilo 6 članova zrenjaninskog „Proletera“ ostvarila je dve pobede i dva poraza.

Proteklog petka u hali sportova „Medison“ održano je prvo od četiri kola Centralno-evropske lige, u okviru kog su se nadmetale selekcije Vojvodine, Beograda, Zagreba. Ukrajine, Mađarske, Grčke, Moldavije i Rumunije. O Takmičenje je otvorio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je istakao da su rvački turniri koji su održani tokom vikenda u našem gradu veoma značajni za proveru spremnosti naših najmlađih rvača , kao I za ispitivanje konkurencije pred državno I evropsko prvenstvo. On je takođe rekao da je rvački klub “Proleter” jedan od najtrofejnijih klubova u našem gradu I da ovim takmičenjem otpočinje obeležavanje sto godina rvanja u našem gradu.

Predsednik RSS Željko Trajković izrazio je veliko zadovoljstvo što su proteklog vikenda dva veoma značajna takmičenja u rvanju održana baš u našem gradu i istakao da ona pokazuju da nema potrebe brinuti kada je u pitanju budućnost rvanja kako u našem gradu tako i u Srbiji.

Trener rvačkog kluba „Proleter“ Đorđe Miolski je rekao da „Proleter“ u uzrastu do 15 godina ima veliki broj odličnih rvača, koji se nalaze i u sastavu reprezentacije. Njih 6 nastupilo je u sastavu selekcije Vojvodine u mečevima protiv ekipa Grčke Hrvatske, Rumunije i Ukrajine u prvom kolu Centralno-evropsle lige, nakon kog ih očekuju još 3 kola, a zatim, ukoliko se za to izbore, i plej of.

Za ekipu Vpjvodine nastupili su, između ostalih, članovi „Proletera“ Jovan Miolski, Vanja Kuručev i Andrija Mihajlović.

Selekcija Vojvodine je u okviru prvog kola Centralno-evropske lige, ostvarila dve pobede i dva poraza. Najpre je savladala Grčku rezultatom 8:2 pa Hrvatsku 7:3, a onda je doživela ubedljiv poraz od Ukrajinaca rezultatom 1:9 i od selekcije Rumunije rezultatom 4:6.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here