Otvaranje šestog horskog festivala Slobodan Bursać

0
109

Svečano otvaranje šestog po redu horskog festivala Slobodan Bursać upriličeno je u petak 31.maja u Kulturnom centru.

Šesti Horski festival „Slobodan Bursać” održan je u Zrenjaninu u periodu od 31. maja do 2. juna u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Tokom tri festivalske večeri program je obuhvatio nastupe dečjih, ženskih, muških i mešovitih horova, a dečiji horovi su nastupali i u okviru posebnog dela programa – matinea koji je održan u subotu, 1. juna. Osim zrenjaninskih horova, kao i prethodnih godina na ovogodišnjem festivalu su nastupili i gostujući horovi iz zemlje i inostranstva. Pre početka festivala obratio se Bogdan Đaković, profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu i novosadski crkveni dirigent. On je ovom prilikom govorio o svom ansamblu koji je nastupio na festivalu.

Festival je otpočeo nastupom hora Muzičke škole „Josif Marinković“, a prvo veče je zatvoreno pesmom „Tebe pojem“, koju je izveo hor „Prepodobni Rafailo Banatski“. U pitanju je pesma koja je obeležila dirigentsku ruku Slobodana Bursaća.

Svaki hor je briljirao na svoj način, od hora Univerziteta u Novom Sadu, koji se svojski potrudio da donese dobar zvuk, do zrenjaninskih horova. Tokom tri festivalska dana nastupilo je 28 horova. Organizatori festivala su Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here