Potpisani ugovori o dodeli sredstva iz Zelenog fonda za pošumljavanje

0
126

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan potpisao je ugovore sa predstavnicima gradova Pirot, Užice, Kraljevo i Leskovac i opština Senta, Srbobran i Alibunar o dodeli sredstva iz Zelenog fonda za pošumljavanje.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan potpisao je ugovore sa predstavnicima gradova Pirot, Užice, Kraljevo i Leskovac i opština Senta, Srbobran i Alibunar o dodeli sredstva iz Zelenog fonda za pošumljavanje. Ovim lokalnim samoupravama će, na osnovu konkursa resornog ministarstva raspisanog u julu, biti dodeljena sredstva Zelenog fonda Republike Srbije za pošumljavanje u 2019. godini u iznosu od trinaest miliona dvadeset pet hiljada dinara.

Trivan je po drugi put u ovoj godini, potpisao ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava o dodeli sredstava iz Zelenog fonda koja su namenjena pošumljavanju zemljišta u javnoj svojini autohtonim vrstama drveća i žbunja. Ministar je čestitao predstavnicima sedam lokalnih samouprava na uspešno prijavljenim projektima i poželeo uspeh u daljim aktivnostima na pošumljavanju.

Trivan je izrazio uverenje da uspešnost u pošumljavanju u lokalnim zajednicama ne zavisi toliko od potrebnih sredstava, koliko od opredeljenja i posvećenosti ovim aktivnostima.

Ministar zaštite životne sredine je najavio da će Ministarstvo nastaviti da dodeljuje sredstva i pruža punu podršku lokalnim samoupravama u aktivnostima pošumljavanja, dodavši da posaditi svake godine bar jedno drvo je zalog za budućnost.

Novi konkurs za dodelu sredstava Zelenog fonda Republike Srbije za pošumljavanje objavljen je jula ove godine, u ukupnom iznosu od skoro dvadeset tri miliona dinara.

Na konkurs je pristiglo devetnaest prijava. Ministarstvo zaštite životne sredine je budžetom za 2019. godinu opredelilo četrdeset jedan milion dinara za projekte pošumljavanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here