Tadija Kačar o Asocijaciji sportskih veterana Novog Sada

0
399

Nekadašnji bokserski šampion Tadija Kačar je izjavio da je Asocijacija sportskih veterana Novog Sada osnovana pored ostalog i sa ciljem kako bi se pomoglo onim sportistima koji su socijalno i zdravstveno ugroženi.

U Novom Sadu je krajem juna održana osnivačka skupština Asocijacije sportskih veterana Novog Sada. Osnovna aktivnost ovog sportskog udruženja je kako je najavljeno podizanje svesti javnosti o potrebama negovanja tradicije i očuvanja svih ostvarenih vrednosti novosadskog sporta.

Osnivači su naveli da je Asocijacija sportskih veterana Novog Sada prvo ovakvo udruženje u Srbiji.  Među osnivačima su nosioci olimpijskih medalja Slobodan Kačar, Branislav Simić, Vasa Mijić, Slavko Obadov, Zoran Pančić, Tadija Kačar, jedna od najboljih košarkašica sveta Marija Veger, vicešampioni sveta Branislav Lončar i Dušan Dačić, član šampionske ekipe fudbalera „Vojvodine“ Vasa Pušibrk, kao i drugi vrhunski sportisti, više sportskih stručnjaka i sportskih radnika koji su vodili klubove i saveze, kao i bivši sportski novinari.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here