Ministar Ljajić: Vojvodina ima značajan potencijal za razvoj turizma

0
113

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je  izjavio otvarajući Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, da Vojvodina ima značajan potencijal za razvoj turizma, ali da on nije iskorišćen na adekvatan način.

Ljajić je u Kongresnom centru Novosadskog sajma istakao da će država pokušati da primeni model razvoja turizma koji ima Mađarska, koja je inače zemlja partner ovogodišnje manifestacije.

Rasim Ljajić je podsetio na to da je studija, koju su za Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam radili Rudarski, Medicinski i Arhitektonski fakultet, pokazala da u trideset tri  lokalne samouprave u Vojvodini postoji čak pedeset potencijalnih lokacija za razvoj velnes i spa turizma.

Ljajić je naveo primer banje Morahalom u Mađarskoj, koja beleži tri puta veći broj turista nego Palić, iako imaju gotovo isti potencijal.

Prema njegovim rečima, u izgradnju kompleksa na Paliću, koji će imati po pet otvorenih i zatvorenih bazena sa akva parkom, biće uloženo osam miliona evra, što će potpuno promeniti turističku sliku i Vojvodine i Srbije.

Zamenik premijera Mađarske Žolt Šemjen rekao je da Mađarska i Srbija imaju izuzetne partnerske odnose, te da Srbija ima punu podršku na putu evropskih integracija. Prema njegovim rečima , Mađarskoj je najbitnije proširenje EU, a Srbija ima pravo na punopravno članstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here