Održana je promocija knjige ,,Banat 1918 ’’

0
259

U Narodnom muzeju Zrenjanin održana je promocija knjige ,,Banat 1918.’’  dr Milana Micića i dr Ferenca Nemeta.

,,Banat 1918.’’ naziv je knjige dvojice autora dr Milana Micića i dr Ferenca Nemeta koja je promovisana u Narodnom muzeju Zrenjanin. U pitanju je studija koja govori o pisanju velikobečkerečkog lista na mađarskom jeziku Torontal o dramatičnim događijima u Banatu novembra 1918. godine. Knjiga se sastoji iz tri dela a o tome je nešto više rekao jedan od autora dr Ferenc Nemet.

1918.godina predstavlja vreme izuzetno burnih, dramatičnih i radikalnih promena smatra autor knjige dr Milan Micić.

Recenzent knjige je Nenad Ninković koji je istakao da je bilo zanimljivo čitati kako se kroz štampu vidi život običnog čoveka u prelomnim trenucima.

Knjiga ,,Banat 1918.’’ objavljena je u izdanju Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa. Na promociji je tim povodom govorio direktor i osnivač Radovan Vlahović koji je rekao da saradnja sa autorima knjige traje godinama.

Banatski kulturni centar je ove godine objavio troknjižje Srba u Banatu, 3 velike monografije o istoriji banatskih Srba. Pored toga, objavljena je i knjiga Marije Silađi pod nazivom ,,Seoski trgovi u Banatu’’, a posebno se izdvaja i knjiga ,,O Banatu i Banaćanima’’ Miloša Crnjanskog što je posebno interesantno jer se ove godine obeležava stogodišnjica od objavljivanja Lirike Itake.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here