Dragan Janjić o rešavanju slučaja ubistva braće Bitići

0
89

Glavni urednik agencije Beta Dragan Janjić je ocenio da će pitanje sudbine braće Bitići ostati u fokusu interesovanja američke politike prema Srbiji i to pre svega zbog potreba unutrašnje politike SAD.

Predstavnički dom Kongresa SAD po prvi put je jednoglasno usvojio rezoluciju kojom se od Srbije zahteva da reši slučaj ubistva trojice braće Bitići, a rezoluciju sada treba da usvoji i Senat. U dokumentu je navedeno da od napretka u rešavanju tog slučaja treba da zavisi razvitak odnosa Sjedinjenih Država i Srbije. Iz vrha naše vlasti je odgovoreno da nema dokaza koji bi ukazivali na izvršioce ovog dela. Glavnog urednika agencije Beta Dragana Janjića smo pitali da li je u pitanju potez američkih vlasti koji je namenjen za unutrašnjepolitičku upotrebu ili će SAD u ovom trenutku istrajati na tom pitanju.

Ono po čemu se slučaj Bitići izdvaja od drugih je što su ovi Albanci imali i američko državljanstvo. Sjedinjene Države zbog toga već godinama insistiraju na rešavanju ovog slučaja, ali uprkos obećanjima različitih visokih srpskih zvaničnika od 2001. godine do danas, ne zna se ko je naredio i izvršio ubistvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here