Predsednik Vučić čestitao Borisu Džonsonu pobedu na izborima

0
70

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čestitao britanskom premijeru Borisu Džonsonu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima.

U čestitki je, između ostalog, navedeno: “Poštovani prijatelju, dragi Borise, Ponovo se pokazalo da su samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu u vremenima izazova, birači odani i u teškim trenucima. Uveren sam da će izborna pobeda da Vas inspiriše da se svojim bogatim političkim iskustvom, a uz neiscrpnu energiju i jasnu viziju, još odlučnije suočite sa preprekama pred Velikom Britanijom i povedete britansko društvo stabilnim putem napretka. Srbija želi da sa Velikom Britanijom, dragi prijatelju, uspostavi strateški važne odnose. Pred nama je zajednički cilj da srpsko-britanske odnose uzdignemo na nivo istinskog partnerstva, kakvi nikada nisu bili, a kakvi bi trebalo da budu.

Nadam se zato i verujem da ću ponovo imati priliku da Vas ugostim u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio našu zemlju posle četrdeset godina. Vašom posetom biste potvrdili da je želja za snažnijim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana.

U Srbiji ćete uvek imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan”, navedeno je u čestitki predsednika Vučića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here