Održano veče romske poezije i muzike “Umemo mi” posvećeno književniku Đuri Milekiću

0
237

U MZ Veljko Vlahović na Bagljašu održano je veče romske poezije i muzike ,,Umemo mi’’ koje je posvećeno književniku Đuri Milekiću.

Udruženje Bagljaškult i MZ Veljko Vlahović uz podršku Asocijacije Roma ,,Ostanimo budni’’ organizovalo je veče romske poezije i muzike ,,Umemo mi’’ koje je posvećeno književniku Đuri Milekiću. Rođen je 1936. godine u Srpcu. Objavio je 35 knjiga poezije i proze na srpskom, romskom i rusinskom jeziku. Zastupljen je u preko dvadeset svetskih antologija poezije i proze. Član je Udruženja književnika Srbije, redovan član Matice Srpske, Matice Rusinske i Društva “Prosvjeta” u Republici Srpskoj. U izjavi za medije govorio je o ordenu koji je dobio za životno delo ali i o svojim publikacijama.

Natalija Stojadinov, zamenica Načelnika odeljenja za društvene delatnosti,  istakla je da je grad Zrenjanin 2018.godine formirao mobilni tim za socijalnu inkluziju Roma koji obuhvata više aktera i institucija.

Publiku je u toku večeri pozdravila i predsednica Udruženja Bagljaškult Jasmina Tutorov koja je rekla da veče romske poezije i muzike predstavlja početak nove sezone kulturno-umetničkih dešavanja u MZ Veljko Vlahović.

Prisutni su u nastavku večeri imali priliku da čuju nešto više o stvaralaštvu književnika Đure Milekića ali i da uživaju u muzičkom delu programa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here