Predsednik Vučić boravi u Vašingtonu gde učestvuje na skupu AIPAC

0
163

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u Vašingtonu gde učestvuje na skupu Američko-izraelskog komiteta za javne poslove.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Vašingtonu gde je večeras govorio na skupu Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC). On će se na tom skupu obratio pre izraelskog premijera Benjamina Netanijahua. Predsednik je na početku skupa pred 20.000 ljudi pozdravio sve prisutne na jevrejskom i engleskom zašto je dobio gromoglasni aplauz, a zatim jeistakao veliko prijateljstvo koje traje kroz istoriju između Srba i Jevreja. Tokom prvog dana posete, Vučić se sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom a u izjavi za medije je istakao da je zahvalan i Grenelu i Palmeru na otvorenosti i iskrenosti i dodao:

Pored Palmera Vučić se sastao i sa bivšim američkim ambasadorom u Beogradu Majklom Kirbijem, a razgovarao je i sa izvršnim direktorom americke Međunarodne korporacije za razvoj finansiranja Adamom Boehlerom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here