Ministar Vulin posetio karantinski prihvatni centar Letenka na Fruškoj gori

0
170

Vojno odmaralište “Letenka” na Fruškoj gori pretvoreno je u prihvatni centar sa 224 mesta za smeštaj državljana Srbije koji dolaze iz inostranstva i koji će tu biti upućivani da provedu propisani karantinski period. Letenku je posetio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su vojno odmaralište Letenka na Fruškoj Gori koje je pretvoreno u prihvatni centar za naše državljane koji dolaze iz inostranstva. Ministar Vulin je nakon obilaska istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom učinila velike napore da se u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da su  Pokrajina i Ministarstvo za veoma kratko vreme uspeli da Letenku, koja je paviljonskog tipa prilagode za potrebe smeštaja osoba koje će tu biti upućivane na osnovu naredbe sanitarne inspekcije. Mirović je rekao i da će u narednom periodu biti još zajedničkih zahteva i zahvata, a Letenka će, kako je najavio, od sutra biti spremna za prijem lica.

Komandant Centra major Branislav Bojanić istakao je da su na osnovu naređenja pretpostavljene komande, jedinice Prve brigade preduzele sve mere da se Rekreativno-sportski centar Letenka pripremi i preuredi u centar za prihvat naših građana koji dolaze iz inostranstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here