U KCV od koronavirusa leči se 14 pacijenata od kojih je 4 kritičnog opšteg stanja

0
101

U Kliničkom centru Vojvodine od koronavirusa leči se 14 pacijenata od kojih je 4 kritičnog opšteg stanja rekla je direktor Kliničkog centra Vojvodine dr Edita Stokić, koja je ukazala i na mere prevencije kada je u pitanju širenje ovog virusa.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se od koronavirusa leči 14 pacijenata od kojih je četvoro na mehaničkoj ventilaciji i kritičnog opšteg stanja, kod jednog pacijenta primenjena je hemodijaliza dok je  jedna pacijentkinja puštena na kućno lečenje, rekla je direktor ovog Centra dr Edita Stokić.

Dr Stokić je govorila i o prevenciji širenja koronavirusa među stanovništvom. Kao najvažnije navela je nošenje zaštitnih maski i rukavica, a osvrnula se i na druge mere.

Dr Stokić je još rekla da svaka pojava temperature zahteva samoizolaciju, i da je neophodno kašljati i kijati u maramicu koju odmah treba baciti.  Po njenim rečima, preventivne mere su velika pomoć zdravstvenim radnicima jer doprinose sprečavanju povećanja broja obolelih i daljeg širenja virusa korona među stanovništvom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here