Lepomir Bakić: Odlaganje Olimpijade naneće štetu i sportu i olimpijskom pokretu

0
347

Olimpijske igre biće odložene po prvi put u istoriji, a njihovo odlaganje predstavlja veliki udarac za sport, a još veće štete pretrpeće olimpijski pokret, rekao je bodibilder Lepomir Bakić.

Olimpijske igre u Tokiju biće održane 2021. godine, a ne ove, pošto je premijer Japana Šinzo Abe postigao dogovor sa prvim čovekom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom o njihovom odlaganju zbog pandemije koronavirusa u svetu. Međunarodni olimpijski komitet je prethodno sebi dao rok od četiri nedelje da razmotri odlaganje Igara, koje bi trebalo da počnu 24. jula, zbog pandemije koronavirusa u celom svetu. Međutim, na zahtev Japanaca kompletan proces je ubrzan, pošto su se pojavile informacije da je već postignut dogovor o odlaganju unutar Komiteta. Bodibildera Lepomira Bakića pitali smo koliki je udarac za sport u svetu i olimpijski pokret odlaganje Olimpijskih igrara.

Odluka o odlaganju Olimpijskih igara doneta je posle spekulacija koje su trajale nedeljama, ali i odbijanja organizatora da uopšte razmotre tu opciju. Međutim, pošto se pandemija koronavirusa proširila širom sveta i pošto je zabeležena u 170 zemalja, drugačija odluka osim odlaganja Igara nije bila moguća. Postojala je opcija da Igre budu odložene za oktobar, ali pošto se ne zna kada će se širenje koronavirusa smiriti, najbezbednije je bilo da se one pomere za narednu godinu, uz nadu da će situacija biti bolja. U saopštenju koje je objavila Vlada Japana navodi se da će prvi put u istoriji Olimpijske igre biti odložene, a da postoji mogućnost da one čak budu održane tokom proleća naredne godine. Svakako će one biti održane najkasnije u leto 2021. godine, objavio je Međunarodni olimpijski komitet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here