U saopštenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Zrenjaninu navodi se da je nedopustivo da se do dana današnjeg nijedan učesnik zlodela koje je počinila hrvatska vojska nije izveo pred lice pravde, dok su neki od počinilaca završili u najvišim državnim organima Republike Hrvatske

0
84

Prošlo je četvrt veka od zločinačkog poduhvata hrvatske vojske i napada na RSK u delu Ravnih Kotara, akcije koja je nazvana ,,Maslenica’’ tokom koje je sa navedenog prostora proterano preko deset hiljada srpskog življa. U saopštenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Zrenjaninu se navodi da je u napadu ubijeno 348 lica, od toga 34 žene i troje dece, ne starije od 12 godina a mučki, u zasedi su ubijena i 22 pripadnika Vojske RSK, čija su tela na monstruozan način masakrirana. Pijetet svakako zaslužuju i 165 lica koja su umrla u zbegu, većinom žene i lica starije dobi. U svim naseljenim mestima srpska imovina je zapaljena, opljačkana i opustošena i to sve pod kontrolom i nadzorom UNPROFOR-a koji je istine radi bio zadužen za bezbednost stanovništva i očuvanje mira. Ne da nisu izvršili svoju obavezu, nego slobodno možemo zaključiti da su bili saučesnici u činjenju zločina.

Agim Čeku bio je načelnik artiljerije u sektoru ,,Velebit’’ i obavljao je dužnosti u privremeno okupiranoj teritoriji Kosovo i Metohija. Ti isti zločinci su 22.januara 2018.godine obeležili zločinački poduhvat pred očima svetske javnosti, pred očima srpske javnosti i na veliku žalost nema osude. Sa tih skupova jasno poručuju preostalim Srbima da im nije mesto u Republici Hrvatskoj, da za sve počinjene zločine imaju bezrezervnu podršku većine članica Evropske Unije. Srpske žrtve su zaboravljene a dželati slave pod okriljem države. Pitamo se da li je to ta Evropska Unija u koju nas teraju? Da li je to ta Evropska Unija gde je na snazi vladavina prava? Da li je to ta Evropska Unija koja se odriče fašizma? Kako je moguće da državni organi Republike Srbije nisu pokrenuli pitanje odgovornosti za navedene zločine? Sramotno je što se u većini medija čuje samo muk povodom navedenog zločina, zar je sramota pisati o srpskim žrtvama? Gde su silne nevladine organizacije koje se bave ratnim zločinima? Ima li slobodnog novinarstva? Slobodno možemo da zaključimo – narod koji ne poznaje svoju istoriju i koji se stidi svoje prošlosti nema izvesne budućnosti – navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here