Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa ambasadorom Kraljevine Norveške o saradnji dveju zemalja

0
90

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Kraljevine Norveške Arnea Sanesa Bjornstada, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je ambasadorom Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstadom o saradnji dveju zemalja, posebno u svetlu nedavne posete norveške premijerke Erne Solberg, kao i o situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Norveške dobri, izrazivši posebnu zahvalnost zbog velike novčane i ekspertske pomoći, koja Norvešku svrstava u najveće donatore Srbiji. On je izrazio nadu da će dobri politički odnosi podstaći i veću privrednu saradnju dveju zemalja, pre svega nove norveške investicije.

 

Ambasador Bjornstad je izrazio spremnost Norveške da na različite načine pomogne Srbiji na evropskom putu, kroz podršku neophodnim reformama, održivom ekonomskom rastu i stabilnom društvenom razvoju.

Predsednik Vučić je, u razgovoru sa ambasadorom Bjornstadom, istakao da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu, i da upravo zbog toga u dijalogu sa Prištinom teži postizanju stvarnog kompromisa i trajnog rešenja, ali koji podrazumeva uvažavanje naših državnih i nacionalnih interesa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here