Vojislav Šešelj predstavio poverljiv dokument o delovanju vojske i policije

0
172

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj predstavio je poverljiv dokument o delovanju vojske i policije na Kosovu 1998. godine koji je, po njegovim rečima, bivši premijer Srbije Zoran Đinđić 2002. godine predao nekadašnjoj glavnoj tužiteljki Haškog tribunala Karli del Ponte.

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije predstavio poverljiv dokument o delovanju vojske i policije na Kosovu 1998. godine. On je rekao da dokument sadrži zapisnike sa sastanaka Zajedničke komande za Kosovo i Metohiju, što je bio neformalni organ koji je 1998. godine delovao u cilju koordinacije napora vojske, policije i civilnog sektora na planu suzbijanja terorističkog delovanja na Kosovu i Metohiji. Taj dokument je bivši premijer Zoran Đinđić predao tužilaštvu Haškog tribunala, što je predstavljalo dokaz njegovog izdajničkog delovanja istakao je lider radikala i dodao

 

Predsednik Srpske radikalne stranke je odgovarao i na pitanja novinara. Jedno od pitanja upućeno prof.dr Vojislavu Šešelju se odnosilo na trenutnu situaciju u Prištini i o sukobu među kosovskim političarima po pitanju dijaloga sa vlastima u Beogradu. Lider radikala je zamoljen i da prokomentariše formiranje Saveza za Srbiju kao političkog saveza.
Jedno od novinarskih pitanja upućeno prof. dr Vojislavu Šešelju odnosilo se i na svojevremeno paljenje automobila Olivera Ivanovića kao i na to da li predsednik Srpske radikalne stranke ima novih saznanja oko toga ko je mogao da ubije Olivera Ivanovića.

Predsednik Srpske radikalne stranke prof.dr Vojislav Šešelj je dodao i da je Oliver Ivanović nevoljna žrtva u još jednom pokušaju da se zagorča život Srbima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here