U čestitci koju je uputio nemačkoj kancelarki predsednik Srbije je rekao da je snaga Nemačke ujedno i snaga Evropske Unije

0
89

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Savezne Republike Nemačke Frank-Valteru Štajnmajeru i kancelarki Angeli Merkel povodom Dana nemačkog ujedinjenja. U čestitki predsednika Vučića je navedeno:
„Primite moje iskrene čestitke povodom Dana nemačkog ujedinjenja, uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana. Ovaj dan još jednom podseća na to da put uspeha Nemačke čvrsto počiva na jednakosti, pravdi i slobodi. Snaga Nemačke je i snaga Evropske unije. Uveren sam zato da će Nemačka, uz jasnu viziju i mudre odluke, pomoći da se Evropska unija beskompromisno suoči sa postojećim izazovima i uspešno ih prevaziđe. To je od najvećeg interesa za evropsku budućnost Srbije.
Uz zahvalnost za svu podršku Nemačke našem evropskom putu, želim da potvrdim da će Srbija, kao pouzdan partner, biti snažan oslonac u održavanju mira i jačanju demokratije na Zapadnom Balkanu, koji je, zahvaljujući Berlinskom procesu, krenuo putem stabilnosti i saradnje.

 

Ponosan sam što Srbija i Nemačka sada imaju najbolje odnose u svojoj istoriji i da su oni u znaku velikog međusobnog poverenja. I naša ekonomska saradnja je u snažnom zamahu i verujem da je povećanje broja nemačkih investicija odraz promenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u Nemačkoj.
Zahvalan sam nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo pedest hiljada radnika, ali i daju primer kako se posvećenim radom i marljivošću stiže do uspeha i boljeg standarda“, navodi se u čestitki predsednika Vučića i izražava nada da će i u narednim godinama srpsko-nemački odnosi napredovati na obostranu dobrobit i u duhu evropskih vrednosti.’’

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here