Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev dodelio je Orden prijateljstva prvog reda predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

0
146

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom razgovora sa predsednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbajevim pozvao predsednika Kazahstana da ta država u Beogradu otvori trgovinsko predstavništvo.

Predsednik Srbije istakao je, nakon razgovora sa predsednikom Nazarbajevim, da su odnosi dve zemlje odlični, ali da postoji dobra osnova i neiskorišćeni potencijal u trgovinskoj razmeni.

Vučić je rekao da ćemo nastaviti da razvijamo odnose, kao i da mnogo toga očekujemo ‚‚ od saradnje naših vlada”.Predsednik Srbije je naveo da su razmotrena sva najvažnija pitanja vezana za ‚‚našu političku i ekonomsku saradnju‚‚. Vučić je istakao da se nada jačanju ekonomskih odnosa i povećanju robne razmene, i da će dve zemlje nastaviti praksu susreta na najvišem nivou, kao i da će Nazarbajev ukazati čast Srbiji posetom našoj zemlji. Predsednik Srbije je istakao da mnogo toga očekuje i od poslovnog foruma u Astani , kao i od saradnje naših vlada i ministarstava.

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nakon razgovora u Predsedničkoj palati u Astani, dodelio je Orden prijateljstva prvog reda Republike Kazahstan. On je tom prilikom ukazao na prijateljstvo dve zemlje i doprinos predsednika Srbije jačanju veza dve zemlje.
Nakon dodele ordena, nastavljen je sastanak šefova država u širem sastavu. Ovo je, inače, treća zvanična poseta predsednika Srbije Kazahstanu, gde je prošli put boravio prošle godine povodom otvaranja manifestacije Ekspo 2017.

Tokom posete srpske delegacije koju prevodi predsednik Vučić, a u kojoj se nalazi više ministara i brojni privrednici, planirano je i potpisivanje više međudržavnih dokumenata među kojima su Sporazum o saradnji u borbi protiv kriminala, Memorandum o uzajamnom razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Srbije i resornog kazahstanskog ministarstva kao i Memorandum o razumevanju između nadležnih organa Srbije i Kazahstana u oblasti vazdušnog saobraćaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here