U Savremenoj galeriji Zrenjanin otvorena je izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji Ečka

0
119

Izložba radova nastalih u umetničkoj koloniji Ečka u okviru 39. susreta akvarelista otvorena je u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu.

U tom kontekstu odabrana je grupa od petoro umetnika koji su od 5. do 9. jula boravili u Umetničkoj koloniji Ečka a to su Iva Kuzmanović, Nadežda Kirćanski, Vladimir Miladinović, Mirjana Boba Stojadinović i Rade Tepavčević gde su se pored različitog pristupa i shvatanja ove tehnike bavili i različitim temama.

Izbor akvarela kao medija, odnosno tema koje se najčešće slikaju ovom tehnikom, omogućio je umetnicima da o različitim teškim, neprijatnim i traumatičnim temama, koje opterećuju savremeno društvo, a koje mogu biti ličnog, lokalnog ili globalnog tipa, dopru do širokog kruga lјudi. O svom radu u Koloniji govorila je Mirjana Boba Stojadinović.

Poslednjih godina, pa tako i ove, u ečanskoj koloniji borave umetnici koji, pored toga što mogu da se izražavaju u tehnici akvarela, slobodni su da je kombinuju sa drugim vizuelnim medijima koji su zastupljeni u njihovom radu, ili da, uzimajući u obzir neke njene osobine, razmatraju sam medij akvarela. Selektor 39. Susreta akvarelista je Slavica Popov, viši kustos Savremene galerije Zrenjanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here