U Sali hotela „Vojvodina“ organizovan je stručni sastanak podružnice lekara Zrenjanina u cilju što bolje saradnje između izabranog lekara i onkološke službe u zrenjaninskoj bolnici

0
148

U Sali hotela „Vojvodina“ održan je stručni sastanak podružnice lekara Zrenjanin pod nazivom “Komplikacije hemioterapije, hitna stanja u onkologiji i uloga palijativnog zbrinjavanja”.

Sastanak je organizovan u cilju što bolje saradnje između izabranog lekara koji je u neposrednom kontaktu sa pacijentima i onkološke službe u zrenjaninskoj bolnici.
O tome kako prepoznati komplikacije izazvane hemioterapijom, ali i o temi palijativnog zbrinjavanja govorila je dr Ivana Ujfeljan Ristić, načelnica onkološkog odeljenja u opštoj bolnici “Đorđe Joanović”.

1924. godine u tadašnjem Velikom Bečkereku se osniva “Klub lekara”, koji je imao za cilj da štiti interese lekara, doprinosi stručnom usavršavanju članova i strogo pazi na etiku. Okupacija je prekinula rad “Kluba lekara”, ali se već 1946 godine, aprila meseca formira podružnica lekara Zrenjanin koja traje do današnjeg dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here