U Baroknoj sali Gradske kuće održana je 24.sednica Skupštine grada Zrenjanina

0
148

U Baroknoj sali Gradske kuće održana je 24.sednica Skupštine grada Zrenjanina

Skupština grada Zrenjanina zasedala je danas 24. put,  sa predviđenim dnevnim redom od 38 tačaka. Na početku je saopšteno da je odbornica Zorica Vučković napustila odborničku grupu Demokratske stranke i da će ubuduće delovati kao samostalni odbornik ali i da će zastupati interese Pokreta socijalista. Time je i odbornička grupa DS prestala da postoji s obzirom na to da je u sazivu ostala sa nedovoljnim brojem odbornika. U toku zasedanja Skupštine usvojen je predlog Odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2019. godinu – Rebalans I, kojom su planirani ukupni prihodi i primanja budžeta povećani za 2,8% u odnosu na sredstva iz prethodne odluke o budžetu. Usvojen je novi Statut grada Zrenjanina, čijem se donošenju pristupilo u skladu sa članom 41. Zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi kojim je utvrđeno da će jedinice lokalne samouprave uskladiti svoje statute i druge opšte akte sa ovim zakonom u roku od devet meseci od stupanja na snagu ovog zakona, kao i da će skupština jedinice lokalne samouprave dostaviti predlog statuta ministarstvu nadležnom za lokalnu samoupravu radi pribavljanja mišljenja, najkasnije šest meseci od stupanja na snagu ovog zakona. Kao najznačajnija odluka zasedanja izdvaja se usvajanje Zaključka u vezi sa pokretanjem realizacije Investicionog projekta završetka izgradnje obilaznog puta oko grada Zrenjanina. Ovu odluku prokomentarisao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je najavio konačan završetak obilaznice. Podsećanja radi, vlast je po ko zna koji put obećala završetak obilaznice u što kraćem roku a do toga još uvek nije došlo.

Zasedanje Skupštine grada obeležio je između ostalog i izostanak većeg dela opozicije koja je ovog puta bila ujedinjena. Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu prisustvovali današnjoj sednici zbog vladajuće većine koja prema rečima odbornika Aleksandra Martona, ignoriše opoziciju. On je takođe podsetio i na prethodne dve sednice Skupštine grada Zrenjanina koje su bile zakazane po hitnom postupku, odnosno za manje od 24h što je, kako je istakao, neozbiljno i loše po opoziciju s obzirom na to da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme.

Deo opozicije Skupštine grada Zrenjanina bojkotovao je današnje zasedanje pa se tako niko od odbornika Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine nije pojavio.  Prisutni su bili samo odbornici Dosta je bilo koji ovog puta nisu bili raspoloženi za izjave a takođe su prisustvovali i pojedini odbornici Srpske radikalne stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here