Održan sastanak Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na rang-listi Svetske banke

0
93

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, predsedavala je sastankom Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Republike Srbije na rang-listi Svetske banke o uslovima poslovanja Duing biznis, kojem je prisustvovala i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Na sastanku je analizirana realizacija mera iz Akcionog plana za unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis listi, gde je konstatovano da su Ministarstvo pravde, Ministarstvo privrede, Ministarstvo rudarstva i energetike, Republički geodetski zavod i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu realizovali ili započeli realizaciju dogovorenih mera.

Zorana Mihajlović je rekla da je najveći problem sa Sekretarijatom za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda, koji u svom delokrugu mora da bude znatno efikasniji, jer se brzina izdavanja građevinskih dozvola u glavnom gradu posebno odražava na rejting Srbije na Duing biznis listi.

Sastanku su prisustvovali i ministarka pravde Nela Kuburović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Takođe, bili su prisutni i državni sekretari Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva privrede kao i predstavnici Ministarstva finansija.

Učešće na sastanku uzeli su i predstavnici Privredne komore Srbije, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Republičkog sekretarijata za javne politike, predstavnici NALED-a, kao i predstavnici imalaca javnih ovlašćenja Elektroprivrede Srbije, Republičkog geodetskog zavoda i Agencije sa privredne registre.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here